RendezvénycsarnokTamási Áron Művelődési KözpontMozi és TeleházSporttelep
PiacokCsobánc Művelődési HázKözponti oldalMűfüves Sportpálya ÖRÖKZÖLD Sportsziget
BemutatkozásÁltalános információkRendezvénynaptárVirtuális sétaÁrak, kedvezményekMűsor és online jegyfoglalásKépgalériaVendégkönyv
 
 
 

Új vetítőgép a Városi Moziban

Új vetítőgép a Városi Moziban

„ A Dunántúl legszebb mozija ” címmel büszkélkedő tapolcai mozi újabb sikert tudhat magáénak. A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap pályázatain jelentős összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert a vetítés digitalizálására. A közel 27millóFt értékű beruházás megvalósítására idén júniusban került sor a pályázati összegeken kívül Tapolca Város Önkormányzatának  anyagi segítségével.

A nagy filmforgalmazók már szinte csak digitális ( winchester ) formában készítik  filmjeiket, egyre kevesebb kópia készül, az analóg vetítés ( 35mm-es ) háttérbe szorulásával, majd megszűnésével szükségszerűvé vált a fejlesztés a szolgáltatás minőségében,  felvéve a versenyt a multiplex mozikkal. A DCI ( Digital Cinema Initiatives ) technológiával  történő vetítés eredményeképpen,  új  filmeket is tud vetíteni  a mozi a premier héten, amelyekre eddig szinte kizárólag a multiplexeknek  volt lehetőségük. 

 A vetítőgép 2D filmek vetítésére alkalmas,  külső adathordozóról   a jelenlegi képméretben és kiváló minőségben ( 2048X1080 felbontású, JPEG 2000 tömörítési formátumú, 12500 lumen fényerejű ). A hat évvel ezelőtt beszerelt Dolby Digital 5.1 hangrendszer kiválóan csatlakoztatható volt az új rendszerhez, így ez nem növelte a beruházás költségeit. 

A rendszer 3D-re fejleszthető, ez lenne a harmadik lépés, ennek megvalósítása a későbbiekben saját forrásból  lehetséges.

Mostantól nem kell heteket várni az új filmekre Tapolcán! A megjelenést követően , a multiplex mozikkal szinte egy időben fogunk tudni vetíteni!

Az új eszközökkel július 5-én vetít a mozi először, 18:00 kezdettel a Madagaszkár című filmet tekinthetik meg a kedves mozilátogatók.

 
Politikai rendezvény szabályozás

Ügyvezetői rendelkezés ide kattintva letölthető!


Létesítménybiztosítás az országos válazstási kampány időszakára

Tovább>>
Megközelíthetőség


Új vetítőgép a Városi Moziban

Tovább>>


Serlegbolt a Moziban!


További hírek
 
Pannon Interaktív